info@vincentbodt.nl

Ik begon op 6 jarige leeftijd met trommelen rondom de salontafel, om zo iedere conversatie thuis stop te zetten! Het duurde niet lang voordat mijn ouders mij naar de zolder verhuisde. Daar mocht ik het op een 3-delig Kings drumstel gaan proberen! Na een tijd geen deel meer aan het gezinsleven te hebben genomen werd ik beloond met een volwassen drumstel (Maxwin)…….die ik overigens zelf mocht betalen :-). En natuurlijk de drumles bij buurman Jos. Het ging ongeveer zo: tussen de middag snel van school naar huis, meestal hoorde ik de buurman al drummen en hoefde ik alleen nog maar naar de zolder te rennen en uit te pluizen met welke radiozender hij meespeelde, dat was meestal 3FM….ik ook de radio op 10 en bateren maar met zijn tweeën! (sorry, voor iedereen die er iets aan over heeft gehouden :-)

Toen ik een jaar of 10 was mocht ik naar de Liemers Muziekschool in Zevenaar. Daar heb ik een begin gemaakt met het leren van noten lezen. Door de kou heen fietsen, oude kranten ophalen met een zelf gemaakte bakfiets van opa (want ik had nog een drumstel wat afgelost moest worden) en nog meer van dat soort dingen.

Ik ben een jaar of 9 werkzaam geweest in televisieland. Eind jaren '90 ben ik gestopt als geluidstechnicus in Hilversum, om zo van mijn (drum)hobby mijn professie te maken. Al snel kreeg ik invalklussen van Jusso Whistler en Ramon Rambeaux (Wild Romance, Herman Brood, John Hayes). En als ik niet speelde ging ik mee met Ramon naar klussen, om zo het 1 en het ander te leren en af te kijken. Ramon bedankt!

Na een tijdje alle sessie's te hebben bezocht brak de tijd van veel invalwerk aan. Dit was voor mij zeer leerzaam. Kennis maken met alle genres en het presteren onder hoge druk. Het verhaal dat je nog moet beginnen en je hebt het zweet al op je voorhoofd staan, dit in combinatie met een veel te hoge bloeddruk :-).

Daarna heb ik nog privé lessen gevolgd bij drummers in het land: o.a. van Andre Kemp (Kane, Billy the kid) Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Pierre Courbois! Hans Eijkenaar (Anouk, Trijntje) heeft me een hoop technische dingen uitgelegd over het reilen en zijlen in de muziekbusiness. Bedankt Hans! Momenteel les ik bij Oscar Kraal (Candy Dulfer, Frank Boeijen en Seven).

Naast mijn werkzaamheden in de studio's, het spelen in diverse bands en de sessie's die ik in Arnhem doe, geef ik nu ook Drum Workshop's op scholen en Drum Clinic's ….. voor de drummers onder ons! Voor privé drumlessen mag je me mailen naar: info@vincentbodt.nl

Veel kijk-en luisterplezier op mijn site!

Groeten Vincent